Papírszínház | A Kék meg a Sárga (Lázár Ervin)

A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket lényegében színházzá alakítja. A fakeretbe helyezett meselapok cserélgetésével önálló életre kel a mese.

A csomagban a Kék meg a sárga című mesét találjátok, Lázár Ervin tollából.

 Papírszínház-mese 3 éves kortól.

4,990Ft

Papírszínház | A Kék meg a Sárga (Lázár Ervin)

4,990Ft

Ingyenes személyes átvétel
30.000 Ft felett ingyenes házhozszállítás
Szállítás 3-5 napon belül! Sietni fogunk, megígérjük!
Feliratkozom Hírlevélre

Leírás

 

Mi lesz, ha összekeveredik két szín, például a kék meg a sárga? Lázár Ervin immár klasszikus, rövid meséjében a fenti kérdésre keresi a választ. A rá jellemző fanyar humorral elevenedik meg a kék és a sárga szín vitája arról, hogy melyikük az előkelőbb szín.

A végeredmény pedig…🟢

Papírszínház-mese 3 éves kortól

A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.

Legfontosabb sajátossága, hogy képes a gyerekek figyelmét maximálisan fókuszálni.

Nem szükséges többé az olvasás megszakítása, a könyv körbeadogatása, minden hallgató egyszerre élvezheti a mese szövegét és a hozzá készített illusztrációkat.

SŐT, A GYEREKEK IS KÉSZÍTHETNEK HOZZÁ MESÉT, vagy újrarajzolhatják kedvenc meséjüket, melyet azután a keretbe csúsztatva könnyedén fel lehet használni a további közös olvasásokhoz.

Méret: 370*275, kartonlapok, 15 oldalas

Illusztrálta: Grela Alexandra

Így működik:

Kitekintő

A Csimota Kiadó által megalkotott papírszínház és a hozzátartozó mesék eredete egészen a 8. századi japán szerzetesekig nyúlnak vissza.

A KAMISHIBAI ( azaz a papírjáték) legkorábbi verzióját itt használták előszöt, amikor képtekereceket ( emakimonókat) használtak segédeszközként a kolostorok történeteinek elmeséléséhez. Innen már csak egy ugrás a 20. század Japánja, ott is az 1930-as évek, amikor Tokió egyes részein megjelentek az utcai  kamishibai mesélők. A Kamishibait egy kamishibaiya (“ kamishibai narrátor”) adta elő, aki az utcasarokon telepedett le, és illusztrált táblákkal jelnített meg egy-egy történetet, amelyeket egy miniatűr színpadszerű eszközbe helyeztek el, ésa képek cserélgetésével mesélték el a történetet.

Óriási népszerűségnek örvendett, lehetséges oka a korabeli gazdasági válság lehetett, a nagyfokú elszegényesedés, melynek következtében ötletes egyéni pénzkeresési forrásokhoz nyúlt a lakosság egy része.Újabb aranykor köszöntött rá a második világháború végén, és ezzel egyidőben váltak a képregények is egyre népszerűbbé.

 

További információk
Tömeg 0.8 kg
Méretek 37.5 × 27.5 × 8 cm
Márka

Csimota | Papírszínház

Milyen területet fejleszt

Fantázia, Kognitív képesség, Koncentráció

Korosztály

3+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+

Kinek

Kreatív játék lányoknak, Kreatív játékok fiúknak

Érdekelhetnek még…

Papír és origami játékok

Papírszínház | Huzatsárkány a várban

4,990Ft

Papír és origami játékok

Papírszínház | A farkas és a 7 kecskegida

4,990Ft

Színház, Diavetítő

Papírszínház | Fakeret

10,200Ft

Válassz ajándéktáskát a termékhez, nézd csak milyen szépek vannak:

Izgalmas blog szekció