Legyél te is felfedező | A világ megismerése kreatív játékokon keresztül

CSINÁLD MAGAD | ÓRIÁSI VILÁGTÉRKÉP

Nehéz elmagyarázni egy kis gyereknek, milyen a világ, amelyben élünk. Országok, kontinensek, városok… Még nekünk is nehéz olyan helyeket elképzelnünk, ahol még sosem jártunk.

A gyerekek számára egy összetett tevékenység megérteni egy térbeli kapcsolatot, de szerencsére rengeteg lehetőség áll előttünk, hogy támogassuk őket a világ megismerésében.

A FÖLD MÁR PEDIG KEREK

Néha hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az, hogy a Földünk kerek a kicsiknek még nem egyértelmű. Simán lehet lapos is. 

Föld gyurmából

Nincs más hátra, mint megformázni gyurmából a Földünket. Sőt mindjárt a lapos formáját is a biztonság kedvéért.

Föld gyurmából

KONTINENSEK A HELYÜKRE

Ha már meg van az elképzelés arról, hogyan is nézhet ki a Föld, itt az ideje megismerkedni a kontinensekkel. Ehhez adunk egy pici segítséget, töltsd le innen, és nyomtatsd ki a kontinenseket. 

Gyakorolhatjátok vele az írást,de használhattok hozzá betűmágnest, vagy bármilyen megoldást, hogy rögzüljenek a nevek. 

Falon is jól mutat a térkép

Ha már meg van, hogy melyik kontinens hol található, akkor jöhetnek az egyéb tudnivalók. 

3D térkép

óriás világ térkép gyerekeknek
Óriás 3d világtérkép iránytűvel

Ez a térkép valójában egy interaktív és kalandokkal teli oktató játék. A könnyen összeszerelhető 3D-s iránytű szórakoztatóan segít feltérképezni a világot: új épületeket, országokat és állatokat feddezhetnek fel a segítségével, a csomagban található  szórakoztató tevékenységlapokkal ( angol nyelvű, de küldünk hozzá magyar nyelvű leírást is) pedig megismerhetik a gyerekek a különböző kontinenseket.

Matricás világtérkép

matricás világtérkép
Matricás világtérkép

Ez a térkép tele van fehér foltokkal, amit a matrica kedvelők és persze a kis feldedezők imádni fognak. 1500 matricát tartalmaz, amit a számozott négyzetekre kell majd felragasztani. 

A gyerekek jól szórakozhatnak , miközben felfedezik a színeket, a világot és a koncentrációjukat is fejlesztik közben.

Térkép állatokkal

Kreatív, fejlesztő óriásplakát, 67 matricával - Világ állatai | Poppik miniart
Óriás matricás poszter, a világ állatai

Ezzel a matricás poszterrel a gyerekek elmélyedhetnek az állatok világában: miközben felragasztják az újrahasználható matricákat a világ minden tájáról származó állatokkal ismerkedhetnek meg. Itt a fehér foltokat állatok matricáival kell kitölteni, segít a számozott kód majd.

Nem lehet megunni | továbi térképes játékok

Ha a világ megismeréséről van szó, akkor a játéktervezők is tele vannak ötletekkel, nem csak matricás , és 3D-s plakátok formájában, hanem egyéb játéktipusok is előkerülnek. 

Felfedező kifestőkönyv

MOULIN ROTY – KISKERTEM – FELFEDEZŐ – MATRICÁS ALBUM – 20 OLDALAS
A felfedező kifestőkönyv matricákkal

20 oldalas gyönyörűen illusztrált kifestőkönyv, 195 matricával áll a felfedezők rendelkezésre. Nemcsak színezésre és matricázásra használhatjátok, hanem a játék közben beszélgethettek tájakról, utazásokról, nagy utazókról. Fejleszti a finommotorikus képességeket is.

Térképes zsebszínező

zsebszínező mini térkép
Térképes zsebszínező

Térképes puzzlek

Egy zsebszínező, ami kihajtogatva nagyobb, mint a zsebed azért:) 50*70 cm. Találtok a dobozban 6 mini színest is, és már indulhat a kontinsek és a híres momentumok színezése.

djeco Megfigyeltető puzzle - Lenyűgöző világ - Around the world
Lenyűgöző világ
500 db-os oktató puzzle, A világ állatai | Poppik
A világ állatai

Puzzle-val is lehet ám világ körüli utat tenni. A Lenyűgöző világ 200 darabos puzzle kirakásával nem ér véget a játék, a csomagban találtok egy füzetet, ami segíthet feldezeni a részleteket.

A világ állatai 500 darabból álló puzzle a fenti matricás poszter tesója. Az egész család számára szórakoztató lesz a kirakása.  A világ térképen megtalálják a gyerekek az egyes kontinensek emblematikus állatait:pingvin, kenguru, bölény, láma, párduc és még sok más állat vár rájuk.

Hagyd, hogy kérdezzen , ha nem tudod a választ keressétek meg együtt.