Klimt A csók | matrica | Művészi ajándék | Today is Art Day

Hatalmas Klimt rajongóként már csak egy kis apróság hiányzik a gyűjteményből? Vagy éppen ismersz valakit, aki elveszett ember lenne egy Klimt óriás matrica nélkül? Mekkora mázli, hogy nekünk van egy A csók címet viselő matricánk.

1,790Ft

Készleten

klimt matrica
Klimt A csók | matrica | Művészi ajándék | Today is Art Day

1,790Ft

Ingyenes személyes átvétel
30.000 Ft felett ingyenes házhozszállítás
Feliratkozom Hírlevélre

Leírás

A márkáról

David Beaulieu a Today Is Art Day alapítója, és azt tűzte ki küldetésének, hogy a művészettörténetet szórakoztatóbbá és szélesebb közönség számára elérhetővé teszi. 2014-ben alapította meg a vállalkozást művészettörténeti közösségi média hírfolyamként az Instagramon, a Twitteren és a Facebookon. Minden nap egy művészről vagy műalkotásról szóló új történetet osztanak meg a több mint 65 000 művészetrajongó közösség között. A közösségi média hírcsatornájaként és játékgyártóként is működő Today Is Art Day célja, hogy úttörő módon hozza el a művészetet rajongóihoz.

Gustav Klimtről

Gustav Klimt (Bécs, Ausztria, 1862. július 14. – 1918. február 6., Bécs) osztrák szimbolista festő, a bécsi szecessziós mozgalom egyik legkiemelkedőbb tagja. Klimt festményeiről, falfestményeiről, vázlatairól és egyéb művészeti tárgyairól ismert. Klimt elsődleges témája a női test volt, műveit pedig az őszinte erotika jellemzi.

Ezzel a Gustav Klimt A csók festmény által ihletett képet ábrázoló nagy méretű matricával egyedivé varázsolhatod a laptopodat, kulacsodat, telefonodat vagy a határidő naplódat is akár.

Gustav Klimt osztrák festő által készített A csók című olajos vászon festménye lett a művész legnépszerűbb és egyben legismertebb alkotása. A festmény egy házaspárt ábrázol, akik egymást ölelik, testüket a kortárs szecessziós stílusra ihletett stílusban díszített, kidolgozott, gyönyörű köntös takartja. Először Liebespaar (A szerelmesek) címmel állították ki.

A festék mellett Klimt arany leveleket, ezüstöt és platinát is használt ebben a munkájában. Az aranylevelek használata azután ihlette meg, hogy meglátogatta néhány olasz templomot, amelyekben bizánci mozaikokat látott.

Lehet, hogy maga Klimt a férfi alak a festészetben, de ezt soha nem sikerült bebizonyítani. Ha valóban Klimtről van szó, ez lenne a művész egyetlen ismert önarcképe.

Klimt karrierje nem ment jól, amikor megalkotta leghíresebb remekművét. Épp akkoriban készült el egy háromrészes mennyezetfestmény a Bécsi Egyetem számára, és munkáiban a meztelenséget erősen kritizálták. Egész pontosan a  munkáját „pornográfiaként” és „elvetemült túlzásként” csúfolták, ami sértette a hírnevét. A csók népszerűsége megfordította karrierjét.

Méret: 7.5 centiméteres átmérő

Anyaga: Teljes színben nyomtatva tartós, vízálló vinilre.

Az erős tapadó hátlap szinte minden felülethez tapad.

További információk
Tömeg 0.1 kg
Méretek 10 × 8 × 0.5 cm
Kinek

Kreatív szórakozás felnőtteknek

Márka

Today is Art Day

Korosztály

Felnőtt

Válassz ajándéktáskát a termékhez, nézd csak milyen szépek vannak:

Izgalmas blog szekció