Válaszd ki a legjobb gyerek arcfestéket

Válaszd ki a legjobb gyerek arcfestéket

Van valami varázslatos dolog az arcfestésben, mert eddigi ( 10+-éves) tapasztalataink azt mutatják, hogy minden gyerek oda van érte. Csak kell lennie benne valami mágikus dolognak, igaz?

Egyébként azt csak halkan jegyezzük meg: nincsen arra vonatkozó szabálykönyv, hogy az arcfestést csak gyerekek próbálhatják ki: mi felnőttek is oda lehetünk érte.

 

Számos arcfestékkel találkozhatunk, még a legegyszerűbb háztartási boltokban, közértekben is árulnak arcfestékeket gyerekeknek. Már csak az a kérdés, hogy ez jó ötlet? Mármint bármelyik arcfesték kompatibilis a gyerekek bőrével? A választ gondolom sejted: nem igazán. Sőt: sajnos rengeteg olyan arcfesték van forgalomban, ami tartalmaz nem kívánatos anyagokat.

HOGYAN VÁLASSZUNK ARCFESTÉKEKET?

Oroszlán, zsiráf, gyerek bio arcfesték
BIO ARCFESTŐ KÉSZLET | OROSZLÁN ÉS ZSIRÁF

Könnyű elcsábulni a színekkel, a menő csomagolással, esetleg az olcsó árakkal, de még ne nyúlj ezekhez az arcfestékhez, várj egy pillanatig. Olvass el néhány fontos szempontot, amelyet arcfesték vásárláskor szem előtt kell tartanod:

Biztonság

Ez mind közül messze a legfontosabb szempont. Kerülje az olcsón gyártott festékek vásárlását, vagy olyan festékek vásárlását, amelyek címkéjén nem tüntetik fel a használt termékeket.

Számos rákkutató cég, pl Breast Cancer Fund által a kozmetikai termékeken, köztük arcfestékeken végzett kutatások során kadmiumot, formaldehidet, ólmot és más illékony szerves vegyületeket találtak. Ezek a szennyeződések fejlődési késleltetéssel, tanulási nehézségekkel és még rákkal is összefüggésbe hozhatóak.

Az Európai Unió országai betartják a szigorú előírásokat, és a vásárlóknak azt tanácsolják a szakértők, hogy a termék vásárlása előtt ellenőrizzék az eredetet.

Mivel az arcfestékek lokális termékek, irritálhatják a bőrt vagy allergiás reakciót okozhatnak. Nagyobb kockázatnak vannak kitéve az ekcémás anamnézisben szenvedő gyermekek, vagy az akné miatt kezelt tizenévesek.

A szakértők azt tanácsolják, hogy ARCFESTÉS során kerüljük az arc olyan érzékeny területeit, mint a szem vagy a száj. Ez vonatkozik a normál bőrű gyermekekre is.

A reakció jele a bőrpír és a viszketés. Ha gyermekednél irritáció lép fel, óvatosan tisztítsd meg az érintett területet, és vigyél fel hidratáló krémet. Ha a tünetek nem enyhülnek, fordulj gyermekorvoshoz, vagy bőrgyógyászhoz.

hercegnő, unikornis, gyerek bio arcfesték
BIO ARCFESTŐ KÉSZLET | HERCEGNŐ ÉS UNIKORNIS

Az arcfestés előnyei

Oké szeretik a gyerekek az arcfestést, de vajon van előnye is?

1. Fokozza a kreativitást

Az arcfestékek arra ösztönzik a gyerekeket, hogy készítsék el saját ötleteiket, vagy tegyenek hozzá a a meglévő mintákhoz, tervekhez. Ez elősegíti azon képességüket, hogy kívülről gondolkodjanak, és egyben a kreativitásukra épít. Kiváló módja a művészetek iránti szeretet előmozdításának.

Az arcfestékek lehetővé teszik a gyerekeknek, hogy kifejezzék magukat, és megfigyelhetjük azt is, hogyan érzékelik magukat, vagy a világot.

  1. Javítja az önbizalmat

Az arcfestés egy produktum, amihez jár a taps is: nyugodtan dicsérjétek meg a gyermeket, amiért ilyen ügyesen kifestette az arcát, vagy éppen a mi arcunkat. Ez egy maximális önbizalom tunning lesz a számára.

  1. Elősegíti a finommotorikus készségek fejlesztését

Az arcfestés koncentrációt igényel, és minden egyes mozdulattal javul a gyermeked motoros készségei. Fokozódik a koncentrációs képességük és a szem-kéz koordinációjuk is. Erre nem is gondoltál, igaz?

  1. Növeli a szociális készségeket

Az arcfestés egyik legszórakoztatóbb része az, amikor a gyerekek különböző mintákat próbálnak ki egymáson és rajtunk. Szociális készségeik fejlődni fognak, ahogy megtanulják, hogyan léphetnek kapcsolatba másokkal arcfestés közben. A jelen időkben az eszközök megosztását nem javasoljuk.

  1. Boldogság a köbön

Aki egy napra is, de belebújhat egy szuperhős, vagy egy hercegnő, de még egy tigris szerepébe az boldog ember lesz. Ezt tudományos tények bizonyítják.

szuperhős, lovag gyerek bio arcfesték
BIO ARCFESTŐ KÉSZLET | LOVAG ÉS SZUPERHŐS

ÉS, HOGY MI MILYEN ARCFESTÉKET AJÁNLUNK?

A francia NAMAKI márkát, mely az első tanúsítvánnyal rendelkező bio gyermeksmink-márka.

namaki arcfestékek

2013-ban alapította egy francia csapat. Céljuk, hogy fejlesszék a gyerekek fantáziáját, miközben gondoskodnak finom bőrükről. Természetes és játékos arcfestékeket készítenek, és elkötelezettek a környezettudatos tervezésű, természetes és biotermékek felelős előállítása mellett. A Namaki termékek fenntarthatóan készülnek Franciaországban és Európában, tiszteletben tartva az embereket és a bolygót.

A két mérnök találkozásából született Namaki márka 2013-ban, hosszú hónapok munkája után született meg. A kiinduló pont: hogyan lehet a végtelenségig fejleszteni a gyerekek fantáziáját, miközben gondoskodnak finom bőrükről?

Egy terv, amelyet három alapérték vezérel: átláthatóság, bizalom és tisztelet. A Namaki elkötelezett a felelősségteljes megközelítés mellett azáltal, hogy környezetbarát termékeket hoz létre, amelyek tiszteletben tartják a környezetet.

Képzelj el három szép szót: Natural, Make-up és Kids. Na sejted már, honnan van a NAMAKI név?