Esti mese másképp | Moulin Roty diavetítő lámpa a fókuszban

Ma mesélek egy történetet… igazából minden mesélős nap így kezdődik. Kinyitod a mesekönyvet és felolvasod az ott leírtakat, majd jól megnézegetitek a képeket benne. Na most tekerjünk vissza egy kicsit az időben és kezdjük ott, hogy mese lesz. De most fejből kellene mesélni, ezt kéri szemed fénye.

Ajaj, lehet, hogy az első gondolatod ez lesz: de én nem is tudok fejből mesélni.. Dehogyis nem… legfeljebb kell egy kis inspiráció, egy kisebb löket, tán-tán egy lórúgás. Mondjuk egy kép, ami beindítja a mesét. Esetleg sok kép…És akkor előveszed a Moulin Roty diavetítő zseblámpáját.

moulin roty Diavetítő lámpa

Nos, valójában ez egy klasszikus zseblámpának tűnhet első ránézésre, de… Tadam, valójában van egy nyílás az izzó előtt, amibe kis lemezeket csúsztathatsz, amelyekre kis korongokat kell beilleszteni. És igen, mint a diavetítők kicsi korunkból (legalábbis amikor én kicsi voltam ez egy igen népszerű szórakoztatási lehetőség volt) már nyomja is a falra a kis gépezet a szebbnél szebb képeket.

A mesevetítő lámpák olyanok, mint a kis zseblámpák, amelyek  diavetítő elvén működnek. A kis képlemezeket egyszerűen beilleszthetitek a mellékelt bevágásba, majd kapcsoljaátok be a lámpát, hogy a képeket megnézhessétek. A lemez elforgatásával a képek a kívánt ütemben gördülnek tovább.

Nincs más dolgod, mint finoman elforgatni a lemezt az ujjaddal, így tudsz váltani a képek között. És most jön a csavar az egészben. Ez a hihetetlen szuper kis játék nemcsak arra tökéletes megoldás, hogy te találj ki meséket, hanem arra, hogy a gyermeked is elindítsd ezen a szépséges úton, azaz a mese útján.

Nagyon jónak és eredetinek fogod találni a diavetítő lámpákat:

diavetítő lámpál moulin roty
  • A meselámpa ideális a kis kezek számára, és a gyerekek hihetetlen gyorsan megtanulják önállóan kezelni
  • amikor eljön a lefekvés ideje, maguknál tarthatják a zseblámpát az ágyban is (ideális éjszakai rémületek esetén, vagy ha egyedül mennénk pisilni anélkül, hogy felébresztenének minket ( jó ez kicsit utópisztikus de 3 év felett már megvalósulhat, igaz történet alapján) ;))
  • A csomagban található mese és a kiegészítő lemez rajzai nagyon szépek, egy olyan univerzumot hoznak el hozzátok, amely egyszerre retro hangulatú ugyanakkor vicces is
  • Különféle diavetítő lámpákat tudtok kipróbálni, sőt, ahogy fentebb írtam, kiegészítő meséket is tudtok venni
  • Minden korosztály számára tökéletes játék, mert alternatívaként használható a mesekönyvek mellett, támpontként a felnőttek számára, hogy elmeséljenek egy történetet fejből, illetve az óvodáskorú, kisiskolás korú gyerekek is megtanulhatnak a segítségével történetet mesélni, ( ez a képesség az iskolás időkben nagy hasznukra lesz, erre alapoznak több tantárgyat is) Testvéreknek ideális választás, hogy az együtt töltött idő békésen teljen.

A mesevetítő lámpákhoz vásárolhattok utántöltő lemezeket, hogy új kalandokat meséljetek el anélkül, hogy újra meg kellene vásárolni a lámpát. Minden utántöltő dobozban 3 korongot találsz, amelyeket a lámpádba helyezhetsz, és máris új kalandokat fedezhetsz fel.

De mégis, mire jók a diavetítő lámpák?

diavetítő lámpa moulin roty

Az elalvás előtti mese olvasása  az egyik legjobb szokás amit kialakíthatsz. Azonban mindig ugyanazt a történetet olvasni „kissé” monoton lehet. Hogy szórakoztatóbb legyen a mesélés, mesélhetsz a gyerkőcnek nyitott végű történeteket, így fantáziájukat felhasználva akár be is fejezhetik a történetet. A diavetítő lámpával való történet mesélés fejlesztésének másik lehetséges módja, ha megkérjük őket, hogy alkossanak egy új címet, bátorítsuk őket a történet elkezdésére vagy folytatására a látott képek alapján.

Ugyanazokhoz a történetekhez különböző befejezéseket is kitalálhatsz, hogy felkeltsed a figyelmét, és felkeltsed az érdeklődésüket a történet iránt, vajon Alphonse, a macska végül mit fog a háztetőn csinálni?

A kisgyermekek számára a mesevetítő lámpák megnyugtató légkört teremtenek, amely elősegíti az elalvást, és egy teljesen új rituálé megteremtését az esti csendes időszakokban. Ahogy a gyermek növekszik, a meselámpa is kíséri: a nyugodt, alvás előtti játékhoz használható, fejleszti a képzeletet és a kreativitást.

Te is szeretnél egy diavetítő lámpát? Akkor csekkold le a MiniArton kínálatát.