Hogyan ösztönözhetem a gyermekem érdeklődését a kézművesség iránt?

HOGYAN ÖSZTÖNÖZHETEM a GYERMEKEM ÉRDEKLŐDÉSÉT A KÉZMŰVESSÉG IRÁNT?

Míg sok gyerek magától fog neki a kézműves tevékenységhez, másoknak egy kicsit nagyobb ösztönzésre van szükségük.

Ilyen esetekre találták ki a kész kézműves készleteket, dobozokat, amelyek nagyszerű lehetőség a kreatív energiájuk irányítására és új készségek elsajátítására.

Művészeti műhely, festés | Indiai hangulat miniart
MŰVÉSZETI MŰHELY, FESTÉS | INDIAI HANGULAT

Míg azok számára, akik maguktól szeretnek kreatívak lenni, az általános művészeti kellékek kiválóan alkalmasak arra, hogy szabadjára engedjék képzeletüket. 

ecsetfilc-keszlet-10-edes-szin-sweet-colors-1-djeco-design-by-01_miniart
KREATÍV ESZKÖZÖK | ECSETFILC KÉSZLET |10 ÉDES SZÍN

Ha úgy látod, hogy gyermeked a  te biztatásodra vár, szánj minden nap egy kis időt, hogy leülj vele festeni és rajzolni, még akkor is, ha éppenséggel te sem vagy művészi beállítottságú. Részvételed sokkal inspirálóbb a kicsik számára, mint a munkád minősége!

Egyébként a MiniArt pont ezért született: az én gyerekeim se az a maguktól kreatív fajtából származóak, viszont rájöttem, hogy azok a kreatív készletek, játékok, amiket itt is találsz, hihetetlen inspirálóan hatnak rájuk.

FÉNY ÉS ÁRNY LÁMPÁSOK
djeco Kreatív műhely - Tengeri örömök - Seaside delights
6 technika 1 dobozban | Tengeri örömök

Miért fontos teret adni a kreativitásnak?

A kreativitás kézművességgel történő kifejezése kognitív, érzelmi és motoros készségeket fejleszt, és a legtöbb esetben a művészeti kellékekkel való szórakozással kifejezetten jó időtöltést kínál.

Az inspiráló művészeti készleteket, amelyek tennivalót kínálnak számukra, és lehetőséget nyújtanak az új készségek elsajátítására, a gyerekek általában előnyben részesítik.

Milyen kreatív készletet válasszak gyermekemnek?

Fontos, hogy mi szülők is tudjuk mit tartalmaz az adott készlet, mennyire jó a készlet és mennyire megfelelő a  készlet a gyerekeinek igényei /és életkora szerint.

Ha a gyerekeknek szánt legjobb művészeti készlet után kutatsz, akkor már önmagában az is elég lehet, ha elolvasod a MiniArt termék leírásokat, hiszen minden egyes terméknél maximalis információt nyújtunk, ezzel is segítve a döntést. 

Ilyen egy átlagos TERMÉKLEÍRÁS a MiniArton

CSINÁLD MAGAD! | FÉNY ÉS ÁRNY LÁMPÁSOK
CSINÁLD MAGAD! | FÉNY ÉS ÁRNY LÁMPÁSOK
Read More
Fejleszd a kreatívitás, pontosságot, kézügyességet ezzel a Csináld magad készlettel. 2 lámpást tudsz megalkotni. A Djeco Csináld magad barkácscsaládja lehetőséget kínál a gyermekek számára, hogy tehetségüket gyakorolhassák, olyan egyedi darabok létrehozásával, amelyek egyszerre fejlesztik a türelmet, az ügyességet és a kreativitást. Minden készlet speciálisan megtervezett tartalmat és részletes utasításlapot tartalmaz. A doboz 2 válogatott lámpást, 2 LED gyertyát (az elemeket tartalmazza) 30 perces időzítőt, 1 védőtálcát, 1 lyukasztót, 1 magyarázó tájékoztatót tartalmaz. Ajánlott kor: 6+ Az összeszerelt lámpák méretei : 12 x 8 x 8 cm és 16 x 10 x 8 cm Ideális ajándék születésnapra, vagy éppen a születésnapi partin a gyerekek szórakoztatására. Tervezte: Tinou Le Joly Sénoville A Do It Yourself, azaz „Csináld magad” egy olyan lehetőséget ad a gyerekek számára, amelyben a kreatív alkotás élményén keresztül fedezhetik fel művészi képességeiket, mindezt úgy, hogy gyönyörű és ötletes tárgyakat készítenek. Az alkotás során szórakoztatva fejlődnek: türelem, a kreativitás és az ügyesség észrevétlenül fejlődik.

MILYEN TÉNYEZŐKET KELL FIGYELEMBE VENNEM, AMIKOR GYERMEKEM SZÁMÁRA VÁSÁROLOK KREATÍV, MŰVÉSZI KÉSZLETET?

Ebben a cikkben  néhány fontos szempontot mutatunk nektek, amelyeket érdemes megfontolni, ha kreatív készletet szeretnétek vásárolni, és összeállítottunk egy listát a MiniArt nagyszerű művészeti készleteiről.

Milyen anyagokat tartalmaz a készlet?

Ha készletet vásárolsz az a minimum, hogy minden anyag, ami szükséges a kész mű előállításához, az benne van már a készletben ( esetleg az elemk hiányoznak, de tényleg csak azok).

Azért az nagyon nem jó, ha kibontja a gyermek a dobozt, és akkor szembesültök azzal, hogy, hoppácska, nincs ecset az akvarell készletben. 

Djeco Művészeti műhely, festés | A természet miniart
MŰVÉSZETI MŰHELY, FESTÉS | A TERMÉSZET VILÁGA

Ez a fenti készlet például 8 tégely gouache festéket, ecsetet, és részletes útmutatót tartalmaz. 

A gouache (ejtsd: gwash!) festékek abban különböznek a normál akvarellektől, hogy a részecskék nagyobbak, így a festék nehezebb és átlátszatlanabb, ezáltal elég fényvisszaverő felülettel rendelkezik. Több száz évvel ezelőtt használták kéziratok készítésére, és az utóbbi években újra virágkorát éli.

Mennyire lesz szórakoztató  majd gyermekemnek?

Míg egy általános művészeti készlet olyan kellékeket fog tartalmazni, amelyekkel számos kreatív tevékenység végezhető, a projekt készletek, azaz a kész kreatív dobozok, leginkább egy adott technikára szorítkoznak. Például a Djeco Művészeti Műhelyek megismertetik a gyereket egy-egy művészi technikával oly módon, hogy a dobozban található előre elkészített lapok mellett, bőséges alapanyagokat ( gouache, akvarell, csillámpor, stb) tartalmaznak, így később is lehet őket további, egyedi alkotásokra felhasználni. És épp ezért nem fogják megunni, hiszen az előre gyártott lapokkal begyakorlják a technikákat, majd utánta létrehozzák a saját terveiket.

Életkornak megfelelő készletet válasszunk

A legtöbb kreatív készletet nem a három éven aluliak számára tervezték, mivel olyan alkatrészeket tartalmaznak, amelyek fulladásveszélyt is okozhatnak.

Ezen túlmenően a készleteket mindig életkor szerint rangsorolják, jelezve ezzel is  a nehézségi szintet és az óvatosságot igénylő alkatrészek jelenlétét.

A MiniArt keresőjében életkorra is tudsz szűrni, ezeket a játékokat például 3+-os korosztálynak ajánljuk.

Érdeklődést váltson ki

Az, hogy gyermeked élvezi és használni is fogja az általad választott szettet, legalább részben attól is függ, hogy ez a kreatív készlet miként egyezik az ő érdeklődésével.

Ha a rajzolás és a színezés nagyobb vonzerővel bír számára, akkor egy színező, vagy rajzoláshoz kapcsolódó kreatív készleteg hosszú távú szórakozási értéket kínálhatnak.

Ha jobban érdekli a gyerekeket a kezükkel való munka, akkor gumibélyegzőket vagy ragasztós készleteket találhatják szórakoztatóbbnak.

zombi óriás színező poszter
Színező óriás poszter | Zombik
Művészeti műhely - Nyomdázó készítés - Natural settings_miniart
ÁLLATOS NYOMDA | NYOMDÁZÓ KÉSZÍTÉS

GYERE NÉZZ KÖRÜL A MINIART KREATÍV KÉSZLETEI KÖZÖTT