Matricás poszterek | Szórakozás az egész családnak |POPPIK

poppik matricás poszter miniart

A Poppik egy innovatív koncepciót kínál a gyerekek és felnőttek számára „matrica művészet ” néven. Az alapelv egyszerű: több száz kis színes matrica ragasztása a plakát számozott részére, és szép fokozatosan összeállíthattok egy óriási matrica-mozaikot.

Egy kreatív tevékenység, ami mindenki (kicsik és nagyok: én például alig várom, hogy elkezdhessem a Szívkirálynő poszteremet matricázni)  számára könnyen elérhető és kipróbálható.

Delphine Badreddine (balra) és Françoise Baglin, a Poppik alapítói miniart matricás poszter
Delphine Badreddine (balra) és Françoise Baglin, a Poppik alapítói

A két francia kulturális és oktatási szakértő, Delphine Badreddine és Françoise Baglin által 2016-ban alapított Poppik színes öntapadó plakátokat, kártyákat és rejtvényeket készít. Minden Poppik poszterhez tartozik számos szórakoztató, eltávolítható matrica, amelyek felhelyezésével lenyűgöző képeket készíthettek, amelyet aztán fel lehet akasztani a gyerekszoba falra, tökéletes, újratervezhető dekorációként.

Poppik , egy név, amely minden nyelven megtalálható. A pop, mint a pop art : népszerű, szép, hozzáférhető, színes, boldog. Pik, mint Picture, azaz kép.

Gyönyörű, játékos és intelligens matricák: ideális kreatív tevékenység!

A Poppik matricás játékok, vagy egy posztert, vagy kártyákat jelentenek, amelyeket több tucat vagy éppen több száz  matrica felhasználásával lehet elkészíteni.

A feladat egyszerű:

Számozott kód követésével ragasszatok különböző színű matricákat a megadott helyekre, a cél, hogy fokozatosan összeálljon az óriási és színes kép.

Kreatív, fejlesztő óriásplakát, 59 matricával - Óceán | Poppik miniart matricás posztet
MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 59 MATRICÁVAL | ÓCEÁN
Kreatív, fejlesztő óriásplakát, 60 matricával - Erdő | Poppik MINIARTmatricás posztet
MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 60 MATRICÁVAL | ERDŐ

A folyamat nagyon egyszerű, de megígérjük, hogy az eredmények csodálatosak lesznek! 

Az eredeti ötlet az volt, hogy több száz matricát tartalmazó tasakokat kapnak a gyerekek, így a tevékenység sokáig tart. A cél az volt, hogy a gyerekek otthon is szórakoztató és kreatív tevékenységekkel töltsék az idejüket, olyanokkal, amelyek megismertetik őket a legkülönbözőbb grafikai stílusokkal .

Új és intelligens koncepciók gyermekek számára

Az együttműködés első két gyűjteménye a Panorama-matricák és a Plakát-matricák:

A Panorama matricás nagy frízek, amelyeket geometriai formájú színes matricákkal kell kiegészíteni.

4 éves kortól ajánljuk a 1,40 m hosszú kreatív panorámaképeket, melyeket 105-750 áthelyezhető matricával egészíthettek ki, a megjelölt színeket és formákat követve. Ez az oktatási tevékenység elősegíti a koncentrációt, a motoros képességek fejlesztését és az autonómiát. Ideális óvodás gyermekek számára.

Több alkalommal újraragaszthatóak, egyedül vagy másokkal is lehet játszani, otthon vagy utazás közben, a képernyőktől távol.

Print-matricák olyan óriásplakátok , amelyeket áthelyezhető matricákkal lehet testre szabni.

6 éves és idősebb korosztály számára a nagy felfedező posztereket újrapozícionálható matricákkal kell kiegészíteni.Kedvelt témákhoz (állatok, dinoszauruszok, erdő stb.) kapcsolódva megfigyeléssel és manipulációval elősegítik a téma memorizálását és megértését. Ha elkészült, felakaszthatjátok a gyerekszoba falára gyönyörű, és különleges dekoráció lesz. 

poppik matricás poszter miniart

Tiszteletben tartva a 3-6 és 6+ kort, a Poppik matricás játékok támogatják a gyerekeket a korai fejlesztésben (számok, betűk, színek stb.) és az általános ismeretek bővítésében (zászlók, állatvilág, vagy óceánok stb.).

Ezek a gyűjtemények a finom motorikus készségek és a kognitív képességek fejlődését is elősegítik a gyerekekben, mivel a nyugalmat részesítik előnyben a figyelem felkeltésére,  az izgatottság, a képernyőn keresztül történő manipuláció helyett.

Minden korosztály számára választható egyedüli, vagy másokkal közösen végzett tevékenység

Te döntesz, de ha egyedül akarod csinálni, gyorsan bújj el:)gy, tuti, ho mindenki csatlakozni akar majd hozzád matricákat ragasztgatni. 

Kreatív, fejlesztő poszter, 1000 matricával - Csillagkép | Poppik miniart
MATRICÁS POSZTER, 1000 MATRICÁVAL | CSILLAGKÉP

Amint kinyitjátok a Poppik tasakját, széthajtjátok a posztert vagy a kártyákat, kiveszitek a matricákat vagy matrica táblákat … az összes generáció összeáll és ragasztani kezdi a kis színes formákat.

A Poppik egy kreatív, szórakoztató, könnyen megosztható tevékenység, amely jó hangulatba tartja a fiatalokat és az idősebbeket is.Kíválóan alkalmas összejövetelekre, születésnapi partikhoz.

A Poppik kötődni akar a családokhoz, ápolja az együttlét, az együttműködés, a nevetés és a játék örömét.

Minden gyermekeknek szánt Poppik termék megfelel a CE játékstandardnak, garantáltan ftalátmentes és PEFC tanúsítvánnyal ellátott, fenntarthatóan kezelt erdőkből készült papírból készül.