Hogyan válassz művészi készletet gyerekeknek

Hogyan válassz művészi készletet gyerekeknek

Ez az átfogó útmutató segítséget fog nyújtani abban, hogy megalapozott döntést hozhass, ha művészi készletet szeretnél vásárolni….akár gyermekednek, akár magadnak.

Gyermeked kreativitásának művészeti és kézműves foglalkozásokon keresztül történő ápolása egy olyan utazás, amely kognitív, érzelmi és motoros készségek fejlesztésével jár. Ez egy olyan út, amely nemcsak szórakoztató, hanem a fejlődésükhöz is elengedhetetlen. Ahhoz, hogy elindulhasson ezen a kreatív utazáson, a legkiválóbb művészeti készletekre és kiegészítőkre lesz szüksége.

Milyen szempontokat kell figyelembe vennem, amikor művészi készletet vásárolok gyermekemnek?

Kialakítás és tartósság:

Amikor művészeti készletet választasz, válassz olyanokat, amelyek stabil tároló tokban érkeznek hozzátok. Egy jól tervezett készlet (pl. festékek az egyik területen, zsírkréták a másikon) segít a fiatal művésznek abban, hogy az eszközeik a helyükön maradjanak, anélkül, hogy bármit is elveszítenének belőle.

A kemény műanyag vagy fa tokok ajánlottak elsősorban, de akár a puha műanyag cipzáras tokok is megfelelhetnek a célnak. 

Mi legyen a művészi készletben?

Egyes gyerekek megelégszenek az olyan alapvető kellékekkel, mint a zsírkréták és filctollak, míg mások olyan összetettebb eszközökhöz nyúlnak, mint az akvarellfestékek és az olajpasztell.

Azok, akik komoly művészi szettet keresnek gyermeküknek, valószínűleg ez utóbbit is tartalmazó készlet választják.

Mennyi szórakozást nyújt a gyermekemnek?

Míg az általános művészeti készletek olyan kellékeket tartalmaznak, amelyek a legtöbb kreatív tevékenységükhöz beilleszthetők, az, ún nevezett projekt készletekben lesz valami, amit elkészíthetnek, de utána nem tudják újra összetenni, vagy megtervezni. Emiatt a projektkészletek néha olcsóbbak, mint a teljes művészeti készletek.

Korának megfelelő? 

A legtöbb művészi készletet nem három éven aluli gyerekeknek tervezték, mivel olyan alkatrészeket tartalmaznak, amelyek fulladásveszélyt jelenthetnek a gyerekek számára. A készleteket korcsoport szerint rangsorolják, hogy jelezzék a nehézségi szintet és az óvatosságot igénylő alkatrészek, például tűk vagy tűk jelenlétét.

Érdekelni fogja a gyermekemet a készlet?

Az, hogy gyermeked élvezi-e és használja-e a kiválasztott készletet, részben attól függ, hogy az mennyire felel meg az érdeklődési körének. Ha szeret rajzolni és színezni, egy egyszerű készlet zsírkrétákkal és filctollakkal végtelen szórakozást nyújt. Ha inkább a kezeivel dolgozik, akkor a nyomdákat vagy a kézműves készleteket találhatja szórakoztatóbbnak, még ha csak rövid ideig is.

Többen is lehet vele játszani?

Ha egynél több kisgyermeked van, a családi művészeti foglalkozás szórakoztató módja egy esős nap vagy hétvégi este eltöltésének. Az egynél több gyermeket kiszolgáló készletek, akár általános, akár projekthez kapcsolódóan, lehetővé teszik a gyermekek számára, hogy élvezzék a csoportos művészeti projektek szociális előnyeit; esetleg a csoportos projektekben való részvétel iránti vágyuk is megnő, miközben javul az építő jellegű kritika fogadásának képessége.

Mik azok a projektkészletek?

A MiniArt legjobb művészeti készletei korcsoport szerint.

A legjobb kezdő művészeti készletek

Kézműves, kreatív készletek

Kollázs műhely | Cukiságok | Djeco

6,990Ft

Kézműves, kreatív készletek

Ujjfestés | Érintés és festés | Djeco

6,190Ft

Kézműves, kreatív készletek

Ujjfestés | Spricc | Djeco

7,560Ft

Ha gyermeked szereti a művészetet és a kézművességet, de egy kis iránymutatásra vagy egy projektötletre van szüksége az induláshoz, akkor a Djeco műhely készletei pont nektek való.

A készletben minden biztonságos a három éven felüli gyerekek számára, így tökéletes választás a kisebbek szórakoztatására egy esős napon. Minden projekt egy aranyos műalkotást eredményez, amelyet kiállíthatnak a hűtőszekrényen vagy a szobájukban, így maradandó emlékük lesz, amelyre büszkék lehetnek.

Andi
Andia tulaj
Read More
Tökéletes készlet fiatalabb gyerekek számára, akik esetleg nem tudják teljesen kihasználni az általános művészeti készletet
Andi
AndiA tulaj
Read More
Útmutatást és inspirációt ad, kézműves tevékenységekre ösztönzi őket, amelyeket aztán megtarthatnak és büszkén mutogathatnak.
Andi
AndiA tulaj
Read More
Az idősebb gyerekek kevésbé találhatják érdekesnek ezeket a projekteket.
Previous
Next

A legjobb kezdő kreatív készletek

A legjobb dobozos kreatív készletek

A legjobb komplex művészi készletek

Művészi készletek egy-egy technika elsajátításához